Wimperlift relaxen

Overprocessed wimpers

Wanneer inwerktijden niet goed worden ingeschat door een stylist kan het gebeuren dat de wimpers over processed raken. Wat dit is en hoe je dit kunt voorkomen lees je in dit blog

Maar wat nou wanneer een klant je belt met de vraag of je haar wimpers kunt redden omdat ze helemaal door gekruld zijn of erger nog gekroesd. Met over behandelde wimpers kan een klant helemaal niets meer. Niet borstelen, geen mascara aanbrengen, helemaal niets. En ook kan zij er zelf niet voor zorgen dat de wimpers weer recht zullen worden. Zonder het relaxen van de wimpers zal zij de hele groei cyclus moeten afwachten tot zij weer nieuwe rechte wimpers heeft.

Maar er is dus hoop want wij kunnen de over behandelde wimpers relaxen (ontspannen) waardoor ze weer in een normale stand komen te staan.

Wat heb je hiervoor nodig:

 • Eye pads
 • Weggooi mascara borsteltjes of tanden raggertjes
 • Lotion 1
 • Lotion 2
 • Lash Botox of Lash Filler
 • Water

Hoe ga je te werk:

 1. Als eerste plak je de onderwimpers af met eye pads
 2. Je meert lotion 1 op een weg gooi mascara borstel en borsteld lotion 1 door de overkrulde wimpers (de verbindingen in de wimpers worden in de nieuwe stand gebracht) Dit hoeft vaak niet langer dan 1 minuut. Je ziet de wimpers vanzelf recht worden.
 3. Spoel lotion 1 heel goed van de wimpers af en maak de wimpers droog
 4. Neem een schoon mascara borsteltje en borstel nu lotion 2 door de wimpers ( dit zet de nieuwe stand van de verbindingen in de wimpers vast)
 5. Doe dit ook niet langer dan 1 minuut en spoel goed af met water.
 6. Hierna breng je een goede verzorging aan zoals een Lash Botox of een Lash Filler en laat deze minimaal 10 minuten intrekken zodat de over behandelde wimpers een goede verzorgings boost krijgen.
 7. Spoel hierna de wimpers schoon met koud water en droog ze na.

De inwerktijden in deze blog zijn gebasseerd op het werken met de lotions van Elleebana. Neem contact op met jouw trainer om de juiste inwerktijden voor jouw merk te weten te komen.

Let op: ga jij het verprutste werk van een andere stylist oplossen laat de klant altijd een intake tekenen waarin oa staat dat mochten de wimpers door het relaxen afbreken of beschadigen zij jou hier niet verantwoordelijk voor kunnen houden.