Wat is over processing en hoe kun je het voorkomen?

Wanneer de lotions te lang op de wimpers blijven zitten kan dit zorgen voor gespleten,  gekroesde of “verbrande” wimpers. Dit kan direct na de behandeling zichtbaar zijn maar soms ook pas na 24 uur of zelfs pas na 1 of 2 weken. Het beoordelen van de wimpers van de klant kun je eigenlijk niet alleen doen door er naar te kijken.

Soms merk je dat wimpers lastig op de rod/schildjes vast te krijgen zijn omdat ze bijvoorbeeld bij de aanzet erg stug zijn en daardoor steeds van de rod af komen. Dit kan dus betekenen dat de wimpers bij de aanzet, het sterkste gedeelte, toch wel vrij dik zijn. Of misschien heeft de klant je wel verteld dat wanneer zij haar hoofdhaar krult, de krul er altijd snel weer uit zakt ook dit kan een indicatie zijn dat haar wimpers dus ook erg sterk zullen zijn. Maar wanneer ze jou verteld dat de krullen in haar haar altijd super snel pakken en heel lang blijven zitten kan dat dus betekenen dat ze erg fijn haar heeft en dus ook fijne wimpers waardoor je dus korte inwerktijden zult moeten gebruiken. Medicaties of hormonale veranderingen ( zwangerschap, borstvoeding of gebruik van extra hormonen) kunnen er overigens ook voor zorgen dat de wimpers anders zijn dan normaal en in sommige gevallen dat de wimpers over processed raken bij gebruik van normale inwerktijden. Check dus altijd de wimpers! Ook bij vaste klanten.

Korte inwerktijden  – Kijk altijd goed naar de wimpers. Haal er ook eens een wimperborsteltje doorheen waardoor je 1 wimper alleen goed kun bekijken. Dunne wimpers zijn vaak ook lichter van kleur. En gaan vaak makkelijk op de rods/schildjes.  Gebruik in dit geval altijd korte inwerktijden om te voorkomen dat de dunne wimpers over prosessed raken.  

Normale inwerktijden – Het grootste gedeelte van jouw klanten zal normale wimpers hebben. Gebruik hier de gemiddelde inwerktijden voor. Deze wimpers zien er gezond en normaal uit wanneer je ze goed bekijkt (voor de wimperstylisten onder ons, normale wimpers kun je vergelijken met een 0.20/0.15 wimper extension)

Lange inwerktijden – Heel soms komen er klanten voorbij met super dikke sterke wimpers. Hierbij gebruik je dus ook langere inwerktijden. De lotions hebben langer de tijd nodig om de wimpers binnen te dringen en hun werk te doen.

Tip: Gebruik bij nieuwe klanten altijd een stap korter dan dat je normaal zou doen. Wanneer zij terug komt bekijk dan goed haar wimpers. Is de lift uitgezakt (alleen maar rechte wimpers) dan kun je de 2e keer voor een stap langer gaan met de inwerktijd. Is de lift uitgegroeid (rechte nieuwe wimpers en nog wat gelifte wimpers) dan was de inwerk tijd prima en kun je die dus aanhouden.

Lotion verwijderen – Ook is het erg belangrijk dat alle lotions altijd goed en op tijd verwijderd worden. Wanneer er lotion achter blijft op de wimpers loop je kans dat het proces door blijft gaan met als gevolg gekroesde wimpers. Let hier vooral op bij het verwijderen van de lotions, dat je deze niet over de punten smeert. Ook is het aan te raden na het verwijderen van de lotion nogmaals met een vochtig wattenstaafje of wattenschijfje de wimpers na te reinigen. Mocht er nog lotion zitten word het proces gestopt door het vocht. Om de juiste inwerktijden bij te houden adviseer ik om altijd met 2 digitale wekkertjes te werken. Zo weet je zeker dat op elk oog de lotions net zo lang heeft gezeten.

Bij Elleebana word lotion 2 verwijderd d.m.v. spoelen. Als voorbeeld, wanneer je bij de kapper je haar laat permanenten en het is klaar, vegen ze ook niet alleen je haren na met een handdoek maar worden je haren ook grondig gespoeld zodat zij er zeker van zijn dat alle producten uit je haar zijn. Dit is dus ook zo met een wimperlift. Alleen door het spoelen ben je er zeker van dat alle lotion tussen de wimpers verwijderd zijn. En dus niet meer kunnen doorwerken wanneer de klant jouw salon verlaat.

Let extra op de klanten die tijdens de behandeling tranen, niet alleen kunnen tranen ervoor zorgen dat de lotions in het oog komen. Het kan er ook voor zorgen dat de lotions met de tranen mee terecht komen op de punten van de wimpers. Ook hierdoor kunnen de wimpers over processed raken.

*Let op: dit artikel is gebaseerd op Elleebana wimperlift producten Neem voor de juiste inwerktijden van het merk waarmee jij werkt altijd contact op met jouw trainer.

 

Deze tekst is auteursrechtelijk beschermd, noch delen, noch de gehele tekst mag op enigerlei wijze worden gereproduceerd of worden verspreid zonder schriftelijke toestemming van Next Level Beauty. Next Level Beauty verbiedt de verspreiding van deze tekst op internet of in enige andere vorm. ©2021 Next Level Beauty / Stephanie Holt