Zwangerschap en wimperliften

Tijdens een zwangerschap en/of borstvoeding verandert de hormoon huishouding in het lichaam van de vrouw. Mede door de hormonen Oxytocine, Prostglandine en HCG kunnen zij veel dikker haar krijgen, overbeharing of juist haar verlies. Deze hormonen kunnen ervoor zorgen dat een wimperlift minder goed of helemaal niet pakt. Maar ook dat de lift met normale inwerktijden toch over processed raakt. Vooral in het 1e trimester van de zwangerschap is het level hormonen erg hoog. In deze periode ervaren vrouwen veel veranderingen en hogere gevoeligheden. Hierom is het af te raden een wimperlift uit te voeren in deze periode van de zwangerschap.

Maar ook na het 1e trimester is het belangrijk jouw klant goed te informeren over eventuele consequenties. Wanneer zij er toch voor kiest haar wimpers te laten liften tijdens haar zwangerschap of borstvoeding en toch een (allergische) reactie krijgen kan zij geen antihistamine of antibiotica gebruiken omdat deze behandelingen nadelig kunnen zijn voor de baby. Zij zullen de reactie dus moeten uitzitten.

Een extra rede dus om een intake formulier te laten invullen en onder tekenen zodat duidelijk is dat de klant op de hoogte is van de eventuele gevolgen bij een reactie en zij jou als stylist hier niet verantwoordelijk voor kan houden.