Waarom wimpers van jouw klanten niet liften.

Lash lifting is een geweldige en prachtige behandeling. Je krijgt 6-8 weken lang, gekrulde wimpers welke minimaal onderhoud nodig hebben. Lash lifting is het perfecte alternatief voor de standaard wimperverlengingen. Maar soms, zoals met alle schoonheidsbehandelingen, kun je merken dat het niet werkt zoals het zou moeten. Je hebt alles precies gedaan zoals daarvoor, maar voor sommigen geldt, het werkt niet hetzelfde als bij de vorige klant. Dus om je te helpen begrijpen en ook om je het helpen uit te leggen aan jouw klant, willen we enkele reden bespreken waarom wimpers niet kunnen liften zoals ze zouden moeten.

Hormonen
Hormonen kunnen een verrassende rol spelen in hoe jouw wimpers zich gedragen. Als je klant net een baby heeft gehad of andere medicatie gebruikt is het de moeite waard om hun verwachtingen voor de behandeling te bespreken, om ervoor te zorgen dat ze zich ervan bewust zijn dat de lift niet kan pakken of sneller kan uitzakken dan normaal. Lash lifting tijdens de zwangerschap kan de lift ook beïnvloeden. Houd er wel rekening mee dat als een reactie optreedt bij een zwangere klant, sommige medicijnen niet geschikt zijn voor de behandeling van de reactie. Een zwangere klant moet altijd eerst contact opnemen met de eigen huisarts.

Wimper cyclus
Je hebt het waarschijnlijk in je theorie boeken of via een eenvoudige Google-zoekopdracht gelezen dat de lash cyclus van je klant de Lash Lift kan beïnvloeden. Elke individuele wimper heeft zijn eigen wimpercyclus en als je ze lift aan het einde van de cyclus (Telogene fase), vallen ze uit waardoor het uiterlijk vermindert. Als je ze lift tijdens de groei fase (Anagene fase), kan de lift mee groeien. Dus, voor een langdurig lift, moet je de wimpers liften tijdens de overgangsfase (Catagene fase). Dit is wanneer er geen groei is maar ook minimaal lash shed. Helaas, dit is onbeheersbaar en het geluk van de trekking, maar het is de moeite waard om te weten voor je eigen gemoedsrust.

Wimper conditie
Net als het gezegde “geen twee paar ogen zijn hetzelfde”, geen twee sets wimpers zijn hetzelfde. Daarom is goede Lash Lifting zo belangrijk. Wimpers van klanten kunnen dik of dun, sterk of broos, droog of vettig zijn en elke reeks natuurlijke wimpers moet overeenkomstig worden onderzocht en voorbereid. Als de wimpers van de klant extra vet zijn, pakt de lift niet, als de wimpers van de klant droog en broos zijn, kun je ze over behandelen en ze beschadigen. Begin de Lash Lift niet zonder grondig te controleren en schoon te maken, zodat je weet waar je tegen aan loopt.

Timings
De perming, setting en verzorgende vloeistof kunnen worden gebruikt met een breed scala aan timings. Afhankelijk van de natuurlijke wimpers van jouw klanten kun je ze laten inwerken voor een periode tussen 6-20 minuten (tijd varieert per merk). Als je weet dat je timing verkeerd is, of dat nu een minuut te lang is of een minuut te kort is, het kan van invloed zijn op hoe de wimpers gelift worden en op de retentie. Het beste is om een stopwatch te gebruiken om een exacte timing voor elke vloeistof te houden. Het kan een kwestie van wennen zijn, maar je zult snel de timing kunnen beoordelen door naar de wimpers van je klant te kijken.

Schild afmeting
Afhankelijk van de lengte van de wimpers van jouw klanten, de vorm van het oog, de vorm van het ooglid en wat jouw klant wil, kun je verschillende schildjes (of ros) gebruiken om een prachtige lift te creëren. Wat de lift ook kan beïnvloeden, is het verkeerde schildje te gebruiken. Veel mensen geloven dat hoe groter het schild, hoe groter de lift, maar dit is niet waar. Grote schilden kunnen een zachtere, meer natuurlijke krul creëren, waarbij een klein schild zorgt voor een meer dramatische krul.

Plaatsing van perming- en setting vloeistoffen
Vloeistoffen zouden alleen aan de basis van de natuurlijke wimpers moeten worden aangebracht en niet over de gehele wimper. Als je de vloeistof helemaal van de wortel naar de punt aanbrengt, kun je de wimper beschadigen. 

Te veel lijm
Dit is een van de meest voorkomende maar ondergewaardeerde problemen met mislukte lashliften. Je hebt de lijm nodig om de wimpers van de klant op het schildje te plakken maar wat er kan gebeuren als je niet voorzichtig bent, is dat er te veel lijm gebruikt wordt waardoor de lotionsniet de wimpers binnen kunnen dringen. 

Over de datum
 Elk keer als er zuurstof bij de vloeistof komt, verouderd het: dit is vooral als je potjes of flesjes gebruikt. De lotions verliezen hun werking en de wimperlift zal hierdoor niet pakken.

Kortom, Lash Lifting is een zeer snelle en mooie behandeling. Het is ook relatief eenvoudig om onder de knie te krijgen, wat één van de redenen is waarom het zo populair is.

Copyright 2014-2020 Stephanie Holt – Lash Level