Henna Brows – wat is een Henna Brows behandeling?

De treatment van Henna Brows is het verven van de wenkbrauwen met henna wenkbrauwverf. Na de behandeling blijven de wenkbrauwhaartjes tot 6 weken geverfd voor een prachtige expressieve uitstraling! Henna is een toegankelijke manier om vollere wenkbrauwen te creëren bij je klanten. Ideaal voor mensen die geen microblading willen, klaar zijn met opvullen van de wenkbrauwen met poeder of het tekenen van de wenkbrauwen met een wenkbrauwpotlood.

Wil je meer weten over Henna Brows en over een Henna Brow cursus? Wij leggen je alles uit wat je moet weten om jouw klanten een nieuwe behandeling aan te bieden.

Wat is Henna wenkbrauwverf?

Henna komt van de Henna-plant, een plant die in warme klimaten groeit. Henna wordt traditioneel gebruikt voor speciale gelegenheden zoals bruiloften in Afrika, Pakistan, India en het Midden-Oosten.

Er zijn verschillende redenen om henna te gebruiken voor het verven van de wenkbrauwen. Henna wenkbrauwverf is een natuurlijk alternatief voor andere chemische kleurstoffen, daarnaast is henna op plantaardige basis. Hierdoor is henna een aantrekkelijke optie voor het verven van wenkbrauwen.

Hoe werkt wenkbrauwen verven met henna?

Wenkbrauwen verven met henna begint bij het mengen van de perfecte kleur die past bij de huid- en haarkleur van de klant. Elleebana Brow Henna bestaat uit 7 hoog gepigmenteerde kleuren die je zelf kunt mengen om de juiste kleur henna wenkbrauwverf te maken. Henna wenkbrauwverf bevat geen ammoniak, lood of peroxide waardoor het zacht voor de huid is.

Na het reinigen van de huid kun je de wenkbrauwverf maken door de juiste kleuren met elkaar te mengen. Daarna breng je de henna aan waarna het 15-20 minuten moet intrekken. Na het verwijderen van de henna zijn de huid en haren gekleurd. De huid blijft tot twee weken gekleurd en de haren tot 6 weken. Daarna kan een klant weer voor een nieuwe Henna treatment komen.

Na het goed reinigen van de huid maak ik de henna verf in de juiste kleur aan. Dit word op de wenkbrauwen aangebracht en moet 15-20 minuten inwerken. Hierna verwijder ik de henna en heeft het de haren en de huid getint

De manier waarop Elleebana Brow Henna op het haar en de huidstructuur werkt is uniek in vergelijking met verven. Wanneer je verft wordt er een oxidatiemiddel gebruikt om de haarschubben van de haartjes te openen en zorgt ervoor dat de kleur door het oxidatieproces de cortex van de haartjes kan binnendringen.

Voordelen Henna wenkbrauwen

Henna zorgt voor een coating over de wenkbrauwhaartjes en bedekt alleen de bovenste lagen van de haren. De haarschubben hebben een schaalachtige afwerking waardoor de coating van de henna ervoor zorgt dat de wenkbrauwharen er dikker, zachter en gladder uitzien.

Daarnaast is henna een volledig natuurlijk product en een perfect alternatief voor chemische wenkbrauwverven. Wenkbrauwen verven met henna vereist geen oxidatiemiddel of waterstofperoxide om de kleur te activeren.

Henna Brows cursus

De Henna Brows is de ideale behandeling samen met een Lash Lift  om je klanten een open, frisse en verzorgde look te geven. Tijdens de Henna Brow cursus leer je naast verven ook de theorie, brow mapping (uitmeten en tekenen van de perfecte wenkbrauw), epileren, de juiste kniptechniek en threaden(epileren met touw). Daarnaast heb je praktijk op twee modellen.

De Brow Henna training is voor de stylist die geen tot weinig ervaring heeft met wenkbrauwstyling. De training duurt 5 uur en je leert hier naast het verven met de henna wenkbrauwverf onder andere ook het uit meten en tekenen van de wenkbrauwen (Brow Mapping), het shapen van de wenkbrauwem door middel van epileren, knippen en epileren met touw (threading).

De workshop duurt 2 uur en tijdens de Brow Henna workshop leer je het gebruik, het aanmaken en aanbrengen van de Henna wenkbrauwverf.

Henna kan eenvoudig worden opgenomen in salons en het is ook een geweldige toevoeging naast onze toch al wereldberoemde Lash Lift behandeling. Een combi behandeling is helemaal ideaal!

Lees meer over de Henna Brows cursus.